etusivu
etusivu
lauantai, 26 tammikuu 2019 16:17

Salo taistellen kolmanneksi Rovaniemellä

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen taistelivat rallin toisesta sijasta kilpailun viimeisen erikoiskokeen maaliin asti. Tällä kertaa kaksikko sai taipua 10,4 sekunnin erolla rallin kolmanneksi.
Salo kiihdytti lauantain aikana jo kertaalleen rallin kakkossijalle, mutta karkkilalainen ei aivan onnistunut pitämään Teemu Asunmaata takanaan.
- Yritettiin, mutta en saanut sellaista lyöntiä päälle kuin aamun ensimmäisillä erikoiskokeilla. En tiedä sitten, olenko jo vanha vai en, mutta tuollaisessa sakeassa pakkaslumipölyssä ei vain nähnyt kunnolla ajaa. Kokeilin keltaisia ajolaseja ja kaikkea, mutta ei. Mummoiluksi meni.
- Parilla pätkällä ajoin muutaman mutkan leveäksi ja ilmanputsari täyttyi lumella, mutta kyllä kakkossija hävittiin lumipölyssä ajamiseen. Varoin selvästi liikaa ja se oli oma vika, Salo tunnusti rallin maalissa.
Salo sanoo, että Rovaniemen SM-avauksen jäljiltä fiilis kohti seuraavaa Kouvolassa ajettavaa SM-rallia on edellisvuosia korkeammalla.
- Kaikki toimi hienosti ja olemme tuloksissa jälleen sillä rivillä, jolla kuvittelimmekin olevan. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Mutta vieläkin hieman hymyilyttää se, että tälläkin kokemuksella voi vielä kokea jotain uutta ja oppia siitä, Salo muistutti.
Ralli SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua SM O.K. Auto-rallilla Kouvolassa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän osakilpailua. Kausi päättyy syyskuun lopulla Salon ja Turun seuduilla ajettavaan osakilpailuun.

Epäviralliset lopputulokset; Arctic Lapland-ralli, Rovaniemi:
1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Volkswagen Polo GTI R5 1:58:54,0
2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 + 49,2
3. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 + 59,6
4. Henrik Pietarinen – Juha Lummaa Skoda Fabia R5 + 1:13,3
5. Valtteri Bottas – Timo Rautiainen Ford Fiesta RS WRC + 1:59,3

Epävirallinen SM-tilanne (SM1) 1/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm 34
2. Teemu Asunmaa 25
3. Juha Salo 20